Menen: Jukeboxmuseum

Vintage en revivals hangen volop in de lucht en dat zult u geweten hebben. Al wie oren heeft naar de sfeer van weleer kan terecht in het nieuwe Jukeboxmuseum op de industriële Site Roussel in Menen. Nostalgie, in een Madoc-productie.

Horen, zien, voelen en swingen: daar draait het om in het Jukeboxmuseum. De bezoeker stapt binnen in een multimediale wereld en maakt via een zinnenprikkelend parcours kennis met de geschiedenis van de wereldberoemde muziekmachine: van oorsprong en mechaniek tot design en bijbehorende danstechniek.

Via interactieve schermen, intrigerende soundscapes, authentieke beeld- en geluidsfragmenten en, uiteraard, een indrukwekkende collectie jukeboxen ontdekt de bezoeker wat de jukebox vroeger betekende en welke rol (en vinylplaatjes) hij vandaag nog steeds speelt. Wie een stapje verder wil gaan, kan bovendien meedoen met een muziekquiz, de benen strekken in de danszaal of poseren voor een heuse retroshoot.

Voor we het vergeten: Madoc tekende voor het concept & de realisatie, stak serieus de handen uit de mouwen en raadt u aan om zelf eens binnen te springen in het Jukeboxmuseum voor een swingende en inspirerende trip down memory lane.

Plaats: 
Wervikstraat 192, 8930 Menen