Foto Dieter Procureur
Het tracé van onze zuidgrens bestaat 300 jaar. Dit was de aanleiding voor een tentoonstelling in de Sint-Laurentius kerk van Kemmel. Een tentoonstelling met grensreportages van Michiel Hendryckx en Dieter Procureur, met grensverhalen van Wim Chielens en met wandelingen op en langs de grens. Onderweg krijgt u, via de app of de wandelgids, meer uitleg over de geschiedenis van de grens tot op vandaag, en over mensen en plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in het grensverhaal.
Roland zag dat het goed was — foto TV Limburg
In 1965 was Jazz Bilzen één van de eerste volwaardige festivals die in ons land werden georganiseerd. Niet veel later trok de Vlaamse jeugd massaal naar Bilzen om er legendarische bands als Deep Purple, AC/DC en Black Sabbath aan het werk te zien. In 1965 was Jazz Bilzen één van de eerste volwaardige festivals die in ons land werden georganiseerd. Niet veel later trok de Vlaamse jeugd massaal naar Bilzen om er legendarische bands als Deep Purple, AC/DC en Black Sabbath aan het werk te zien.
Foto Stad Gent
Naar aanleiding van het Maeterlinck-jaar vroeg de Dienst Cultuur van de stad Gent ons om het kabinet Maeterlinck op te frissen en het levensverhaal van de schrijver sterker te visualiseren.
Vintage en revivals hangen volop in de lucht en dat zult u geweten hebben. Al wie oren heeft naar de sfeer van weleer kan terecht in het nieuwe Jukeboxmuseum op de industriële Site Roussel in Menen. Nostalgie, in een Madoc-productie.
30 juni, de laatste lik verf
De driemaster uit 1932 veroverde verschillende wereldzeeën. Sinds 1961 doet hij dienst als museumschip. De voorbije maanden kreeg hij een grondige opfrisbeurt. De bemanning en de crew van Madoc en Fisheye werkten een nagelnieuw en interactief parcours uit.
Nat Lotary
Zelfs wie niet wekelijks een formuliertje invult of een lotje krast, kan er niet omheen: het kansspel speelt een spannende rol in onze cultuurgeschiedenis. Voor ‘De Kunst van het Spel’ dook Madoc samen met de Nationale Loterij in hun kunstcollectie en archieven…
Fans van snelle wagens, spannende circuits en extreme controle konden tijdens ‘Passion for Racing’ in The Mercedes House ongeremd hun racende hart ophalen. Ready, set, GO!!
“Safety has always been in the genes of the brand”, zeggen de makers van Mercedes, en ze gooiden meteen de bewijzen op de tentoonstellingstafel.
Hoe zit de chemie van een motor precies in elkaar en welke oplossingen ontwikkelen de straffe mannen van Mercedes-Benz om hun auto’s efficiënter en schoner te maken?
Wij kunnen hier met gemak 2 x 45 minuten volpraten over GoalMine, maar iets zegt ons dat het verslag van Kurt Van Eeghem net iets aanstekelijker werkt… Klik hier onder om te beluisteren.
“Panamarenko, ik zie je staan Panamarenko, achteraan Panamarenko, ik vlieg met je mee Panamarenko, geef nooit op” (Noordkaap)
Test tekst
Madoc kaderde de evolutie van het zelfportret en bracht het geheel in beeld tijdens ‘Ik of een Ander’ – een plaatje van een Dexia-tentoonstelling.
Bestaat er een Belgische identiteit in de kunst? Dat was de hamvraag van ‘Belgisch Atelier Belge’, een tentoonstelling voor kunst- en andere liefhebbers in opdracht van Dexia Bank.